Nieuws

Want God had de wereld zo lief dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.
Joh.3:16

Bijbellezen? Morgen misschien …

Categories: Nieuws,Ophettweedegezicht

dolomietenOnze God, die hemel en aarde schiep (Genesis 1:1).

In Zijn hand zijn de diepste plaatsen van de aarde
en de toppen van de bergen zijn van Hem.
Van Hem is ook de zee, want Híj heeft haar gemaakt,
Zijn handen hebben het droge gevormd. (Psalm 95:4-5)

Waar was u toen Ik de aarde grondvestte?
Maak het bekend, als u echt inzicht hebt.
Wie heeft haar afmetingen bepaald? U weet het immers wel.
Of wie heeft het meetlint over haar uitgespannen? (Job 38:4-5)

Of heeft God ooit getracht om voor Zich een volk uit het midden van een ander volk weg te halen, met beproevingen, met tekenen, met wonderen en met strijd, met sterke hand, met uitgestrekte arm en met grote ontzagwekkende daden, zoals de HEERE, uw God, dat alles met u in Egypte voor uw ogen gedaan heeft? (Deuteronomium 4:34)

Die machtige, onbeschrijfelijke God. Machtig in daden en wonderen. Hij liet ons een boek na. Een boek waardoor we Hem beter leren kennen.
Een wapen van kracht in de geestelijke strijd waarin we dagelijks staan.

Hoe graag verdiepen we ons niet in verhalen over beroemde, machtige, indrukwekkende mensen op aarde. We willen ze beter leren kennen. Wat doen ze? Hoe denken ze? Hoe leven ze?

Zouden wij dan niet willen weten wie God is? Hoe Hij denkt? Hoe Hij handelt? Waar Zijn hart zich naar uitstrekt? Welke plannen Hij heeft voor nu en de toekomst? Welke boodschap Hij heeft voor vandaag? Hoe Hij denkt over pijn, lijden, vreugde, vriendschap, geld, seksualiteit,.. Hij, die aan de oorsprong ligt van alles.

bijbelHet staat allemaal in dat boek dat we vaak zo met moeite ter hand nemen.
Waar we tegen op zien om het vast te pakken en er een klein stukje uit te lezen.
Toch is dat boek, de Bijbel, een grote schat vol rijkdommen voor hen die méér willen. Die méér willen weten, begrijpen en doorzien. Dat boek vastnemen en lezen is jegeestelijk voeden. Hij zal zich aan ons openbaren en de Heilige Geest zal ons helpen te begrijpen wat we lezen.

Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft, en wie Mij liefheeft, hem zal Mijn Vader liefhebben; en Ik zal hem liefhebben en Mijzelf aan hem openbaren. Als iemand Mij liefheeft, zal hij Mijn woord in acht nemen; en Mijn Vader zal hem liefhebben, en Wij zullen naar hem toe komen en bij hem intrek nemen. Wie Mij niet liefheeft, neemt Mijn woorden niet in acht; en het woord dat u hoort, is niet van Mij, maar van de Vader, Die Mij gezonden heeft. Maar de Trooster, de Heilige Geest, Die de Vader zenden zal in Mijn Naam, Die zal u in alles onderwijzen en u in herinnering brengen alles wat Ik u gezegd heb. (uit Johannes 14: 21-26)

‘Om op te kauwen’
– Wil ik die grote en almachtige God beter leren kennen?
– Wil ik tijd investeren om Zijn Woorden te lezen en ze beter te leren begrijpen?
Bid om honger en verlangen om tijd te nemen om in de Bijbel te lezen en te bidden.

Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad. (Psalm 119:105)

(Bron: http://ophettweedegezicht.wordpress.com/)

Author: JP