Onderwijs

Want God had de wereld zo lief dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Joh.3:16

Tijdens de week komen we samen in verschillende huisgroepen in en rond Diest.
Als gemeente zijn we ooit gestart in een huiskamer met een kleine groep. Daarna zijn we met een grote groep mensen op zondag beginnen samenkomen.
(Zie hiervoor ook op homepagina onderaan : samen bidden.)
De huisgroepen zijn nog steeds de kern van de gemeente. Juist daar is aandacht voor elkaar en anderen. Juist daar leren wij om steeds meer op Jezus te gaan lijken.
Ook al komen we op zondagochtend samen in een grote groep, en dat vinden we enorm belangrijk, het grootste deel van het gemeenteleven speelt zich af buiten dat uurtje op zondag! We willen een gemeente zijn die functioneert als een lichaam: een geheel van kleine groepen mensen die als vrienden met elkaar optrekken. Individuen die elk hun bijdrage leveren, die het complete ‘DNA’ van de gemeente in zich dragen.
In en via deze huisgroep vindt evangelisatie plaats, maar ook discipelschapstraining, herderlijke zorg en gebed.
We vinden het ook belangrijk om gepast onderwijs aan te bieden voor degene die nog niet of nog maar pas de bijbel bestuderen. We doen dit in vijf verschillende cursussen.
ALPHA-CURSUS OF 5-AVONDEN
Een Alpha-cursus is iets voor jou als je …
… vrijblijvend meer wilt weten over het christelijk geloof
… pas tot geloof gekomen bent
… nieuwe mensen wilt ontmoeten
… al een tijdje christen bent en de basis wilt opfrissen
… denkt dat er meer moet zijn tussen hemel en aarde
Deze cursus duurt 12 weken. Een alternatief voor deze Alpha-cursus, zijn de 5-avonden. Deze kortere studie van vijf lessen biedt je ook de mogelijkheid om op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt.
REGIOHUISGROEPEN
Na deze stappen van onderwijs komen de mensen terecht in regiohuisgroepen die alle elementen van kerk zijn bevatten. Zowel de familie -en eredienst als de huisgroepen staan open voor leden en bezoekers. Deze regiohuisgroepen bevinden zich momenteel in Diest, Loksbergen en Zichem.(Zie hiervoor ook weer op homepagina onderaan : samen bidden.)
Voor meer info, neem dan gerust contact met ons op.